blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG bogatyr
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Kto sa hrá, nehnevá...
Mikhaelos



2 Android textovky, 2 silné zážitky
pridal Mikhaelos 29.7. 2018 o 12:17



Textové hry majú mnoho výhod a jednu veľkú nevýhodu. Nezáleží u nich na grafickom prevedení, netreba riešiť optimalizáciu a vytvoriť takúto hru je jednoduché. Nevýhoda však je, že ak nemá silný príbeh, tak nemá nič iné, čím by mohla takáto hra preraziť. 

Mne sa podarilo nájsť na Android dve textové hry, ktoré by som vám rád odporučil a napísal stručne dojmi o oboch. V prvom rade by som chcel uviesť, že aj keď som to neočakával, tak pri oboch som zažil doposiaľ najsilnejší herný zážitok na Androide. Poďme však k samotným hrám. Najprv si môžete prečítať informácie o každej zvlášť a potom ich skúsim vzájomne porovnať.

 Mansion. Choices text adventure

 Textovka, ktorá je skutočne free to play. Teda si ju užijete naplno aj bez platenia. Na druhej strane ponúka rozumné možnosti, ako finančne podporiť autorov. Príbeh sa dá označiť za dobrodružný s prímesou trileru. Hra sa odohráva v reálnom prostredí bez prvkov sci-fi alebo fantasy svetov. 

Hráte za chlapíka, ktorého kamoška prinúti zúčastniť sa únikovej hry (Escape room - zábava v reálnom svete, pri ktorej ste s určitou skupinkou ľudí uzatvorených v objekte a pomocou riešenia hádanok sa dostanete do cieľa). Niečo sa však pokazí a hru tak hrá prevažne Vaša kamoška, ktorej však pomáhate prostredníctvom mobilu.

Hrateľnosť je založená prevažne na vašej vzájomnej komunikácií. Niekedy sa do vašej komunikácie votrie niekto ďaľší a niekedy riešite aj jednoduchšie hádanky. V rozsiahlom sídle, kde sa dej odohráva sa nachádza okrem Vás dvoch viacej spoluhráčov, ktorý však dokážu byť niekedy dosť nebezpečný. 

Príbehu výrazne pomáha, že autori si dali záležať na tom aby sa odohrával v uveriteľnom priestore. Na ich webe nájdete aj mapu sídla. Hra samotná má viac zakončení a má v sebe zabudované achievementy.

 Seen

Táto textovka je tiež zadarmo. A navyše je aplikácia platformou pre uživateľskú tvorbu. Vytvoriť si svoju textovku môže každý. Na rozdiel od prvej aplikácie je príbeh v tejto romantický. 

Hráte za muža a četujete, poprípade priamo rozprávate so svojou láskou. Nečakajú na vás teda rôzne minihry. Príbeh je rozdelený do kapitol a prevedie vás rôznymi situáciami a priestormi. Sem tam si popíšete aj s inými postavami v príbehu.

Je dosť možné, že vás tento príbeh chytí za srdce a budete mať slzy na krajíčku. Odporúčam Vám si pustiť k hre vašu obľúbenú romantickejšiu pieseň. 

 Porovnanie 

Obe hry pre mňa predstavovali silný zážitok. Po hrateľnostnej stránke som si viac užil Mansion. Keďže okrem komunikácie prináša so sebou hádanky a achievementy. Príbehovo má však chytil viac Seen. Okrem komunikácie síce neposkytuje nič viac na druhej strane mi príbeh sadol viac. Dokonca to bol práve Seen, ktorý som prešiel ihneď dva krát po sebe. Každopádne treba dodať, že Mansion ponúka väčšiu variabilitu možných ciest dokončenia hry a aj viac ukončení. 

Objektívne je Mansion prepracovaný viac, subjektívne má však zasiahol viac Seen. 

Ak ste ešte neskúsili tieto textovky, dajte im príležitosť. Ak ste ich už skúsili, tak sa prípadne podeľte o svoj názor.

 

Obe hry sú dostupné cez Google play



Prístupov 8034
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
The Happy Penguins
[ 22.2.2022] (príspevkov 0)
The Connie Express: Road to the North Po...
[ 20.12.2021] (príspevkov 0)
Čarovná jazda Connie Expressom
[ 12.6.2021] (príspevkov 0)
Planet Coaster - Tub Thumper Trio 3
[ 4.6.2021] (príspevkov 0)
Nepodarený útek v GTA V
[ 4.6.2021] (príspevkov 0)
Westernová šou - Planet Coaster
[ 13.5.2021] (príspevkov 0)
Planet Coaster - Autokino
[ 7.5.2021] (príspevkov 0)
Jazda na bicykli - GTA V
[ 7.5.2021] (príspevkov 0)
Planet Coaster - The Joy in us All
[ 4.4.2021] (príspevkov 0)
Rollercoaster Tycoon 3 - Bermuda Shorts
[ 2.4.2021] (príspevkov 0)